Havuzuma Hangi Yüzme Havuzu Suyu Özelliklerini Ekleyebilirim?

Arka bahçenize bir yüzme havuzu eklemeyi hayal ederken, pırıl pırıl mavi suya bakmayı, sabah turlarında yüzmeyi veya sıcak yaz güneşinin altında serin suda yüzmeyi düşünebilirsiniz. Havuzunuzun eğlencesini ve heyecanını arttırmak için ekleyebileceğiniz özellikler olduğunu biliyor muydunuz? Arka bahçenizde parıldayan bir su kütlesi olması yeterince serin olsa da, yüzme havuzu suyu özellikleri ekleyerek deneyimi daha da iyi hale getirebilirsiniz.

Havuzunuz için mevcut olan, taşma kaplıcaları ve çeşmelerden güverte jetleri ve mağaralara kadar tüm özelliklerden hangisinin sizin için doğru olduğuna karar vermek zor olabilir. Ancak, tüm farklı seçeneklere dalmadan önce, bu harika eklemelerle ilgili en çok sorulan sorulardan birini gözden geçirmek önemlidir: Mevcut bir havuza su özelliği ekleyebilir misiniz?

Mevcut Havuzuma Su Özelliği Ekleyebilir miyim?

Cevap evet, ancak bazı uyarılarla birlikte geliyor. Örneğin havuz şelalesi eklemek istiyorsanız havuzunuzun mekaniğini, drenaj, filtrasyon ve pompa sistemi ile birlikte analiz edebilecek bir havuz uzmanı ile çalışmalısınız. Su kaydırakları için, havuz uzmanının onu desteklemek için gereken su derinliğini hesaplaması gerekecektir.

En iyi uygulama, inşa etmeden önce su özelliğinizi tasarımınıza dahil etmektir, ancak hayallerinizdeki heyecan verici özelliklerle dolu havuzu geriye dönük olarak oluşturmak için havuz uzmanınızla birlikte çalışın.

Su Özelliklerinin Farklı Türleri Nelerdir?

Yeni veya mevcut bir havuza kurabileceğiniz su özellikleri türleri söz konusu olduğunda, yaratıcı olun ve göz kamaştıran ve keyif veren özellikleri seçerek eğlenin. Amacınız ister havuzunuza ses ve hareket katmak isterse unutulmaz bir odak noktası oluşturmak olsun, su özellikleri her tatil yerine rakip olabilecek lüks arka bahçe vahasını yaratmanıza yardımcı olur. Havuzunuza ekleyebileceğiniz farklı su özellikleri türlerinin her biri hakkında bazı bilgiler:

Şelale

Havuzunuza hangi özellikleri ekleyeceğinizi düşünürken, kademeli şelale özellikleri genellikle herkesin listesinde ilk sırada yer alır. Neden? Çünkü muhteşemler ve tasarıma doğal bir his veriyorlar. En güzel şelale türlerinden biri, genellikle Deniz Kızı tarzı havuzlarda bulunan bir mağaradır . Havuz mağaraları tipik olarak, gerçek (veya bazen sahte) kayalardan ve havuza önemli ölçüde kayan ve genellikle gizli girişlere sahip olan basamaklı şelalelere sahiptir ve bu da onu gömülü hazineyi saklamak için mükemmel bir yer haline getirir.

Su kaydırağı

Arka bahçenize su kaydırağı havuzu özelliği eklemek, sıcak yaz aylarında eğlenceyi artırır. Belirli estetik için standart su kaydırakları ve yaratıcı su kaydırakları bulacaksınız.

Scuppers

Yüzme havuzunuz için eski dünya hissini hedefliyorsanız, frengiler mükemmel bir tasarım seçimidir. Onları havuz için aplikler olarak düşünün. Bu havuz özellikleri tüm şekil, boyut ve kaplamalara sahiptir ve bir duvar boyunca monte edilebilir veya odak noktası olarak basamaklı su ile büyük bir frengi kullanabilirsiniz.

Kaskadlar

Şelale şelalesi olarak da bilinen şelale, havuzunuzu tamamen değiştirecek başka bir özelliktir. Bunlar, frengi ağzından gelen silindirik akıştan ziyade basamaklı suyun yatay şeritleri gibi görünmeleri bakımından frengilerden farklıdır. Çağdaş bir tasarımı seviyorsanız, taş bir duvardan gelen şeffaf bir su özelliği, bu görünümü elde etmenize yardımcı olacaktır. İnce su akışı neredeyse yarı saydamdır ve suyun sessiz düşüşü rahatlatıcı ve yatıştırıcı bir ortam yaratır.

Yağmur Perdesi

Havuz draması arıyorsanız, havuz yağmur perdesi sizin için doğru havuz özelliği olabilir. Düşen bir su duvarı gibi görünecek şekilde tasarlanan bir yağmur perdesi su özelliği, tipik olarak bir duvara veya pergola çatıya monte edilir ve su, havuza teatral olarak akar Yağmur perdeleri, yarattıkları üst düzey, lüks görünüm için genellikle Glam tarzı havuzlara atfedilir .

Açık Duş

Açık hava duş fikirleri söz konusu olduğunda, tasarım söz konusu olduğunda gökyüzü sınırdır. Seçenekler arasında bağımsız dış mekan duşları veya kapalı tasarımlar bulunur. Malzeme seçiminiz de var. Boru, ahşap, taş, beton, kiremit ve aklınıza gelebilecek her türlü malzemeden yapılmış dış mekan duşlarının inanılmaz örneklerini gördük. Bazı muhteşem dış mekan duş fikirleri için dış mekan duşu panomuza göz atın .

Kabarcıklar

Küçük havuz özellikleri arıyorsanız veya büyük bir havuzda sığ bir ucunuz varsa, fıskiye olarak da adlandırılan fıskiyeler, yüzme havuzunuza eğlence ve ilgi katmanın harika bir yoludur. Havuz fıskiye lambaları sığ suya kurulur ve suyu yukarı doğru havuza zorlayan küçük jetler içerir. İstediğiniz görünüme bağlı olarak su akışlarının yüksekliğini bile ayarlayabilirsiniz!

Çeşmeler

Havuz suyu çeşmeleri, yüzme havuzunuzdan havaya fırlayan su özellikleridir. Havuzunuza bir sanat dokunuşu eklemek, mükemmel bir arka bahçe geri çekilme fikrinizse, o zaman yüzme havuzu su çeşmesi özelliklerine bakmalısınız. Yüzen fıskiyeler, yer altı havuz fıskiyesi özellikleri ve hatta ışıklı bir havuz çeşmesi bulacaksınız.

Güverte Jetleri

Havuzunuza drama ve eğlence katmanın başka bir yolu da havuz güverte jetleridir. Yüzme havuzu güverte jetleri bazen laminer güverte jetleri olarak adlandırılır.

Yayılma Kaplıcası

Yayılan bir spaya sahip bir havuz, gerçekten görülmesi gereken bir manzaradır. Güzel bir ses ve hareket yaratan, havuzunuzun derin ucuna kademeli olarak dökülen bir taşma kenarına sahip yükseltilmiş bir spa hayal edin. Yayılan kaplıcaların en iyi yanı, onları en sevdiğiniz döşemeyi kullanarak özelleştirebilmenizdir. İnanılmaz bir etki için dekoratif ve diğer ilgi çekici karo türleriyle gerçekten oynayabileceğiniz yer burasıdır.

Heykel

Bir havuz heykeli, tasarıma entegre su ile bir heykel olan sabit bir su özelliğidir. Bu heykel havuz çeşmeleri tipik olarak bir ejderha, aslan, balık ve hatta bir insan gibi bir hayvanın görüntüsündedir. Çağdaş heykeller, çelik gibi metalden veya soyut şekillere sahip bakırdan yapılabilir. Havuzunuza zarafet katmak için su, bir derede heykelden fışkırır veya fışkırır.

Ateş ve Su Kaseleri

Yüzme havuzu ateşi ve su kapları, ateş ve suyu birleştirerek çarpıcı bir etki yaratır. Alevler, su birikintisine benzeyen bir şeyin üzerinde dans ediyor. Havuzlar için yangın suyu kaseleri, dramatik bir etki için kenarlara veya Romanesk bir hava için sütunların üzerine monte edilebilir. Işıklı havuz sulukları, havuzlar için beton suluklar ve çeşitli başka stiller bulacaksınız.

Yüzme Havuzu Suyu Özelliğine İlişkin Hususlar

Havuz suyu özelliklerine karar vermeden önce akılda tutulması gereken birkaç şey var.

1. Havuz pompanızın su özelliklerini kaldırabileceğinden emin olun.

Su içeren bir havuz özelliği kurarken, havuz pompanızın eklenen hacmi kaldırabileceğini anlamak önemlidir. Örneğin, şelaleler onu çalıştırmak için çok fazla güç gerektirir. Bazı yüksek güçlü özellikler için özel bir takviye pompasına sahip olmak gerekebilir.

Herhangi bir su havuzu özelliğine karar vermeden önce bir havuz uzmanıyla konuştuğunuzdan emin olun, böylece ek bir pompaya ihtiyacınız olup olmayacağını belirleyebilirler. Ayrıca havuz uzmanınızla değişken hızlı havuz pompalarının havuzunuz için uygun olup olmadığı hakkında konuşun.

2. Su özellikleri bazen buharlaşmaya neden olabilir

Havuz suyu özellikleri ne kadar güzel olursa olsun buharlaşmaya neden olabilir. Bununla birlikte, çoğu havuzda buharlaşma, haftada yalnızca yaklaşık bir inç su miktarındadır.

3. Fıskiyeler filtrelemeyi iyileştirir

Çeşme eklemek havuzunuzu daha etkileyici kılmakla kalmaz, aynı zamanda suyun filtrelenmesine, havuzunuzdaki kimyasalların dengelenmesine ve yazın en sıcak günlerinde su sıcaklığını düşürmeye yardımcı olur.

4. Aydınlatmayı unutmayın!

Su özellikleri gündüzleri inanılmaz görünüyor, peki ya geceleri? İnanılmaz tasarımınızı havuz aydınlatmasıyla sergileyin. Güzel su özelliğinizi havuz aydınlatması ile aydınlatmayarak karanlıkta kaybolmasına izin vermeyin. Aydınlatma fikirleri için buraya tıklayın !

5. Güvenli oynayın.

Su özelliklerinizi tasarlarken güvenlik önlemlerini aklınızda bulundurun. Örneğin, dalış tahtaları olan havuzların bir ucunda 7,5 ila 9 fit derinliğinde olması gerekir. Çocuklarınız varsa, kaya şelalelerinin kaymaz olduğundan ve misafirlerin bunlara tırmanmadığından emin olun. Son olarak, algler ve diğer kalıntılar ekipmana kolayca sıkışabileceğinden, su özelliklerinizi düzenli olarak temizleyin. Bu ipuçları, havuzunuzun en iyi durumda çalışmasına yardımcı olacak!