Havuz Suyu Testi

Havuz suyunuzu düzenli olarak test etmek, muhtemelen havuz sahipliğinin en önemli yönlerinden biridir. Su testleri olmadan, düzgün dengelenmiş bir havuzu koruyamazsınız. Ve dengeli havuz suyu olmadan, yakında yüzmek için güvenli olmayan bir havuza sahip olacaksınız. Bir kez alıştıktan sonra suyunuzu test etmek oldukça kolaydır, ancak ilk başta kafa karıştırıcı olabilir. Bu gönderide, havuz uzmanlarımızın havuz suyu testiyle ilgili olarak yanıtladığı en yaygın sorulardan bazılarını bir araya getirdik.

Havuz suyunu test etmenin amacı nedir?

Havuz sahiplerinin havuz suyunu test etmesinin birincil nedeni, yüzme için güvenli olduğundan emin olmaktır. Su testi, havuzdaki dezenfektan seviyelerini kontrol eder ve ekstra dezenfektan veya şok uygulamalarının gerekli olup olmadığını bilmenize yardımcı olur. Havuz suyunu düzenli olarak test etmek ve dengelemek, dezenfektanınızın verimli bir şekilde çalışmaya devam etmesini sağlar. Dengesiz su, klor gibi havuz dezenfektanlarının etkinliğini ve ömrünü azaltır ve yosunlarla savaşma, mikropları öldürme ve su kaynaklı hastalıkları önleme yeteneğini sınırlar. Ayrıca, dengeli olmayan su, yüzmek için rahatsız edici olabilir ve zamanla havuz yüzeylerine ve ekipmanlarına zarar verebilir.

Havuz suyu numunesi almanın doğru yolu nedir?

Pompa, suyu en az bir saat boyunca dolaştırdığında, numune şişesini yaklaşık 12-18” (yaklaşık dirsek derinliğinde) suya batırın. Su numunenizi toplamak için şişeyi ters çevirin ve yüzeye geri getirin. Numuneyi havuzun iyi sirküle edilen bir alanından aldığınızdan emin olun. Durgun su size yanlış test sonuçları verebilir.

Havuz suyumu ne sıklıkla test etmeliyim?

Asgari olarak, su haftada en az bir kez test edilmelidir. Ancak birçok havuz için haftada iki kez test yapılması gerekir. Havuz sık kullanılıyorsa, günlük sıcaklıklar yüksekse veya havuzunuzu karmakarışık bırakan bir hava olayı olduysa, bundan daha sık test yapmanız bile gerekebilir. Sık sık test etmek ve ihtiyaç duyuldukça küçük ayarlamalar yapmak her zaman en iyisidir . Daha az sıklıkta test yaparsanız, aynı anda daha büyük ayarlamalar yapmaya çalışırken bir yo-yo etkisi ile karşılaşabilirsiniz.

En azından, rutin haftalık testler, hızla dalgalanabilen Sanitizer Düzeyleri (Klor, Brom veya Biguanid), pH ve Toplam Alkalinite sonuçlarını içermelidir. Siyanürik Asit, Kalsiyum Sertliği, Toplam Çözünmüş Katılar, Fosfatlar, Metaller ve Tuz (tuzlu su havuzunuz varsa) gibi diğer su dengesi faktörleri bu kadar hızlı değişmeyecektir. Seviyeleri takip etmek için bunları ayda en az bir kez test edin.

Test kitleri ve test şeritleri arasındaki fark nedir?

Test şeritleri, havuz suyunu evde test etmenin en kolay yöntemlerinden biridir . Başlamak için şeridi havuz suyu örneğinize daldırın. Ardından, şerit üzerindeki rengi etiket üzerindeki renkle eşleştirmek için talimatları izleyin. Test şeritleri genellikle, Toplam Mevcut Klor, Serbest Mevcut Klor, pH ve Toplam Alkalinite dahil olmak üzere su kimyasının sadece birkaç yönüne bakar.

Test kitleri ise su kimyasını ölçmek için damlalıklı tip titrasyon testi kullanır. Bu testlerin kullanımı biraz daha karmaşık olabilir. Bununla birlikte, test şeritlerinin sağlayabileceğinden daha yüksek bir doğruluk düzeyi sunabilirler.

Evde kullanım için temel su kimyası için sonuçlar sağlayan birkaç farklı dijital su test cihazı modeli de vardır . Bunlar genellikle diğer su testi türlerinden daha maliyetlidir, ancak yakın doğrulukla hızlı sonuçlar sağlayabilir.

Kendin Yap İPUCU: Müşterilerimizin çoğu, haftalık bakım rutinlerinin bir parçası olarak basit bir evde su testi kullanır. Ardından ayda bir kez ücretsiz kapsamlı testi için yerel Koçak Havuz mağazasına bir su örneği aldırabilirler. Bir Koçak Havuz havuz uzmanının profesyonel yardımıyla, küçük su dengesi sorunlarını havuzunuzda büyük bir sorun haline gelmeden önce hızla çözebileceksiniz.